V četrtek, 10. septembra 2015, je bila na šoli v Divači otvoritev razstave likovnih del slikarja Stojana Zafreda, fotografinje Jožice Zafred in risb, ki so jih učenci poustvarjali ob grafikah Stojana Zafreda.

Lanski prvošolci, letošnji drugošolci, so na likovni delavnici spoznali dela slikarja Stojana Zafreda in fotografinje Jožice Zafred. Ob razstavi del obeh umetnikov, ki je bila postavljena v učilnici 1. a razreda in slikoviti pripovedi Jožice, se je učencem odstirala življenjska zgodba obeh umetnikov in njunih življenjskih poti. Svoje vtise in detajle, ki so jih iskali v grafikah, so učenci upodobili v svojih likovnih delih. Risali so z barvnimi svinčniki. Nekateri so se preizkusili tudi v risanju z usti. Nastala so barvita in slikovita dela, ki v sebi nosijo izpoved tistega, kar se je iz življenja in dela obeh Zafredov, mladih duš dotaknilo in se tako prelilo na papir.

Letošnji drugošolci in Jožica Zafred so razstavo otvorili že v dopoldanskem času. Učenci – likovni novinci so se tako ob izkušeni umetnici prvič srečali z odprtjem razstave. O delu umetnikov je spregovorila ravnateljica Damijana Gustinčič in tako v popoldanskem času otvorila razstavo za starše in ostale obiskovalce.

Učiteljici Barbara in Nela

 

(Skupno 87 obiskov, današnjih obiskov 1)