Arboretum Volčji Potok je prava učilnica na prostem v vseh letnih časih. To so doživeli šestošolci, ki so v torek, 15. septembra preživeli sončno jesensko dopoldne na naravoslovnem dnevu v arboretumu.

Pod budnim očesom vodičke z dnevnega centra CŠOD so se odpravili na ogled arboretuma. Ob reševanju učnega lista so spoznali, zakaj se park imenuje arboretum in njegove osnovne podatke, da je v parku okrog 4000 vrst različnih drevesnih in grmovnih vrst iz celega sveta, poglobili so znanje o zgradbi  rastlin in njenih rastlinskih organih, podrobneje so spoznali rastlinske vrste, se pri pomembnejših ustavili in prepoznavali značilnosti le teh. Njihovo pozornost so pritegnili pogledi na negovane žive meje.

V steklenjaku so se lahko sprehodili med prosto spreletavajočimi tropskimi metulji, ki s svojo barvitostjo vedno znova očarajo. Opazili so vse razvojne stopnje njihove popolne preobrazbe. Požgečkala so jih krila modrega morfa, metulja, pisančka in monarha ter jih ponesli v daljni eksotični svet.

Najbolj navdušeni pa so bili nad izumrlimi vretenčarji, ki so več kot sto milijonov let kraljevali na Zemlji – dinozavri, razstavljeni po parku in v šotoru. Najdaljši je diplodok, ki s svojim dolgim vratom meri v dolžino kar 23 metrov. Pterodaktil kraljuje v zraku, triceratops varuje svoje mladiče, prednik krokodila goniofolis pa med premikanjem vleče svoj trebuh kar po tleh.

 

(Skupno 292 obiskov, današnjih obiskov 1)