V mesecu septembru so učenci iz Gabrovega naselja pod vodstvom učiteljice in sorealizatorke projekta Mirjam Trampuž, hišnikom šole Borisom Zadelom in v sodelovanju s Policijsko postajo Sežana, Medobčinskim redarstvom Sežana ter z Občino Divača pot označili s stopinjami. Šablone stopinj je izdelala učiteljica likovne umetnosti, barvo je prispevalo CPK, za čopiče in zaščitne obleke pa je poskrbela Občina Divača. Stopinje potekajo čez celotno varno pot vse od osnovne šole pa do Gabrovega naselja in tako druge udeležence v prometu opozarjajo na potek varne poti. Prvi dve stopinji sta pred šolo označili ravnateljica šole Damijana Gustinčič in županja občine Divača Alenka Štrucl Dovgan. Pridružili sta se jim tudi Iztok Felicijan, direktor občinske uprave, Tamara Ozbič iz Medobčinskega redarstva, policistka Andreja Šantelj iz PP Sežana in predstavnik slovenskih železnic.

Ideja za ta mali projekt je nastala na sestanku SPV občine Divača sredi avgusta. S tem želita omogočiti šola in občina šolarjem varno pot v šolo. Vsi skupaj si prizadevajo, da bi otroke na tak način spodbudili k bolj zdravemu in rekreativnemu življenju.

S stopinjami bodo v mesecu septembru označili vse poti v kraju, da bodo učenci v šolo in iz nje prihajali po varnih poteh.

 

 

(Skupno 183 obiskov, današnjih obiskov 1)