V četrtek in petek, 21. in 22. 4. 2016, je v Banjaluki potekal 10. jubilejni Mednarodni festival otroške poezije “Dječije carstvo”, na katerem se je odlično odrezal Marijan Reberc iz 7. razreda.

Na letošnji natečaj je prispelo preko 6000 del, ki jih je napisalo več kot 4000 mladih pesnikov iz osnovnih šol Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne gore, Hrvaške, Makedonije in Slovenije. Med finaliste se je uvrstilo 70 učencev in učenk, ki so se nato pomerili še v recitacijah svojih pesmi. Marijan je žirijo, ki so jo sestavljali trije priznani pesniki za otroke, s svojim nastopom prepričal in se povzpel tik pod vrh ter domov odnesel 2. nagrado.

Sočasno je v četrtek, 21. 4., v Festivalni dvorani v Ljubljani potekala podelitev priznanj in nagrad najboljšim učencem, ki so sodelovali na 3. literarnem natečaju “Bodi pisatelj”. Učenci so se spoprijeli z odlomki kratkih zgodb in jih na sebi lasten način nadgradili v samosvojo kratko umetnino. Na natečaj je prispelo preko 100 del, od katerih so jih peščico nagradili s priznanji s posebno omembo. Mednje se je uspelo uvrstiti tudi devetošolki Zali Reberc z njeno zgodbo Tujca pod skupno streho.

Iskrene čestitke obema!

Obe deli, Marijanovo pesem Barva in Zalino zgodbo, boste lahko prebrali v letošnji Vremščici, ki bo izšla v začetku junija.

(Skupno 102 obiskov, današnjih obiskov 1)