V petek, 10. junija 2016 so učenci 7. in obeh 8. razredov v okviru predmeta domovinska in državljanska kultura in etika ter učenci izbirnega predmeta kemija v življenju in obdelave gradiv iz 9. razreda obiskali družbo SEVEN REFRACTORIES d.o.o. v poslovni coni Risnik Divača.

Gospa Patrizia Romagna, vodja oddelka za finance in računovodstvo,  jih je seznanila z delovanjem  družbe in osnovami  podjetništva.  Izvedeli so, da celotna skupina Seven Refractories ima sedem podjetij po vsem svetu (od tod tudi ime), da pa je proizvodnja za zdaj le v Sloveniji. Podjetje,  kot novo, vendar izkušeno, je svojo dejavnost  začelo leta 2010,  proizvodnja pa je stekla leto kasneje v novi tovarni v poslovni coni Risnik. V podjetju je okrog  50 zaposlenih. Imajo lastno prodajno mrežo.  Kupce imajo po vsem svetu. Svoje izdelke prodajajo v več kot 30 državah, predvsem pa  livarnam, cementarnam,  jeklarnam, elektrarnam, proizvajalcem aluminija in tudi drugim vrstam industrij, kjer v procesu proizvodnje  uporabljajo visoke temperature.

Skozi proizvodnjo halo jih je popeljala gospa Helena Muha Grlj, vodja proizvodnje,  kjer so jih zanimali proizvodi, ognjevarni betoni in čepi za plavže,  ki jih izdelujejo. Ogledali so si najsodobnejšo, učinkovita in energijsko varčna proizvodnjo, ki zagotavlja visoko kakovost izdelkov za potrebe kupcev  v železarski,  jeklarski in ognjevzdržni  industriji , ki je usmerjena v ognjevzdržne produkte, kot so nebazični monolitni materiali in suhi ognjevzdržni betoni. Njihov  drugi izdelek so čepi za plavže. Razvili so jih sami in so do okolja najbolj prijazen izdelek te vrste na svetu, uporabljajo pa jih v največjih in najmodernejših plavžih.

Ogledali so si tudi lastni laboratorij podjetja za preizkušanje izdelkov. Ponujajo preko 400 različnih izdelkov lastnih receptur, predvsem  ognjevarne betone, ki  zagotavljajo najbolj ustrezne tehnične rešitve in so okolju prijazni.

Polni novih znanj o podjetništvu in zgodbi o uspehu družbe Seven Refractories, ki nas je dobesedno prevzela, smo se zahvalili vsem zaposlenim, ki so nas z odprtimi rokami in nasmejani obrazi sprejeli ter nas popeljali  po podjetju.  Iskreno se zahvaljujemo za gostoljubnost.

Zavedamo se, da je zgodbo o uspehu  podjetja možno doseči  le z veliko usvojenega znanja in uporabe le tega v praksi z aktivnim sodelovanjem v dinamičnem timu, z nadgrajevanjem visoko kakovostnih tehnoloških  procesih in storitvah, ki  so okolju prijazni,   z znanjem tujih jezikov, s trdim delom in disciplino.  »Izvedeli so recept«, kako je možno ustvariti zgodbo o uspešnem podjetju.

 

 

(Skupno 692 obiskov, današnjih obiskov 1)