V soboto, 8. oktobra 2016, smo v okviru projekta »UŽIVAJMO V ZDRAVJU« nekateri učitelji in zunanji sodelavci izvedli  dan za zdravje. Potekalo je devet različnih delavnic s področja gibanja in prehrane. Delavnice so bile zelo dobro obiskane s strani učencev, staršev in starih staršev.

Vtisi iz posameznih delavnic: 

Košarkarji smo se na začetku ogreli. Učitelj Borut je določil dva učenca, ki sta izbirala ekipi. Sledil je obračun. Najprej smo igrali le učenci, nato so se igri pridružili še odrasli. Čeprav je bilo njih šest, nas pa le pet, smo vseeno odigrali tekmo z izenačenim izidom.

Tristan Zrnec, 6. r

Plesno delavnico je vodila učiteljica Taja Tavčar. Sodelovali smo mali in veliki učenci. Najprej smo se ogreli, nato so mali učenci poskakovali z žogami, večji pa smo se učili pravih plesnih korakov. Koraki so bili lahki in preprosti, skupaj smo zaplesali, se sprostili in se zelo lepo imeli. Proti koncu našega druženja smo zaplesale na pesem Jennifer Lopez Ain’t your mama. Malo pred dvanajsto nas je v večnamenskem prostoru pričakala zaslužena zakuska, pripravljena iz domačih jedi. Priplesali smo si lepo sobotno dopoldne.

Tisa Savić, 5. b

Učenci, ki smo se odločili za rolanje, smo se srečali na igrišču, kjer smo se najprej za ogrevanje nekaj časa lovili. Sledile so štafetne igre, nato pa je učiteljica postavila poligon, ki smo ga nekajkrat prevozili. Potem so nas razdelili v dve skupini, da so se lahko rdeči in modri preizkusili v hokeju. Modri smo zmagali, saj smo zbrali 4 pike, rdeči pa samo 2. Na koncu smo poskusili, kaj so skuhali višji in nižji razredi. Zelo mi je bilo všeč na rolanju in tudi hrana je bila dobra, zato sem vesel, da sem se udeležil tega dogodka.

Ivan Felicjan, 5. a

V delavnici »priprava zdrave malice« smo veliko časa pripravljali razne namaze. Morali smo narezati čebulo, zmleti orehe, dodati majonezo in še kaj podobnega. Nato smo še zamesili testo, dodali semena in vse skupaj dali v pečico. Med sodelujočimi nismo bili le učenci, ampak tudi precej odraslih, ki so nam po potrebi priskočili na pomoč. Bilo je vredno truda, saj nam je zelo dobro uspelo.

David Stepančič, 6. r

Na delavnici smo pripravljali zdravo malico, in sicer najprej tunin, česnov, medov in orehov namaz. Nato pa smo še spekli kruh in pripravili zdrave sadne napitke. Na koncu smo še uredili mize in gostija se je začela.

Neja Miklavčič, 6. r

Na delavnici »priprava domačih jedi« smo med drugim naredili tudi češpove njoke. Za to jed smo skrbno izbrali sestavine iz našega okoliša: brkinski krompir, domače slive, pšenično moko iz Dolenje vasi in sol iz piranskih solin. Najprej smo krompir olupili, ga skuhali, nato pa dvakrat pretlačili in dodali jajca ter moko. Naredili smo testo, ki ga je nato gospa Ksenija razdelila med učence, ki so oblikovali njoke. Skuhane smo še posuli z drobtinicami in jih z vozičkom odpeljali v večnamenski prostor, ker so se lahko ostali učenci, starši in stari starši pogostili z našimi jedmi.

Ta dan je bil eden od najlepših dni v šoli in upam, da bo šola pripravila še takšnih zanimivih delavnic, na katerih bomo imeli možnost sodelovati tudi mi učenci.

Erik Mahorčič, 7. r

(Skupno 283 obiskov, današnjih obiskov 1)