V petek, 16. 12., pozno popoldne, se je začela letošnja novoletna praznična prireditev z obiskom dedka Mraza. V telovadnici osnovne šole so učenci gledališkega krožka uprizorili predstavo Svetlane Makarovič: »Pekarna Mišmaš« pod budnim očesom režiserke, učiteljice Tanje Trebec Benedejčič in poželi bučen aplavz vseh prisotnih na prireditvi. V vlogi Mišmaša se je odlično znašel Marijan Reberc, vlogo mačka je posrečeno zaigrala Brina Štrkalj, v vlogi Mlinarice (Jedrti) se je odrezala Nika Može, županjo in hkrati tudi pianistko predstave je uspešno zaigrala Vita Gombač ter v vlogi kurjega peka se je odlično znašel David Stepančič. Vloge črnih, sivih, rumenih in belih mišk so pripadale mladim gledališčnicam 4. in 5. razreda, vloge gospoda, gospe, fantiča in deklic pa učencem od 6. do 9. razreda, članom gledališkega krožka ter učitejice Anje Abram. Sledil je nastop plesne supine Be Funky.

Nato so se vsi zbrani sprehodili do parkirišča pred krajevno knjižnico in s pesmijo »Siva kučma, bela brada« priklicali dedka Mraza, ki se je pripeljal s kočijo v spremstvu gospe županje Alenke Štrucl Dovgan. Pod prekrasno okrašeno novoletno jelko  (okraske so naredili učenci OŠ Divača, gojenci CUEV Strunjan – Enota Divača  in VDC Koper – Enota Divača) sta nagovorila vse zbrane, še posebej otroke.

Jelka je zažarela v vsem svojem siju, ko je županja prižgala lučke na njej. Nadaljevalo se je praznično rajanje za otroke z animacijami Sirkec Sirke iz teatra Cizamo ter druženje ob sladkih dobrotah in toplih napitkih.

 

Eno  za srečo, eno  za smeh, eno  za iskrice v očeh.  

Pa kaj naštevam!

Vse zvezde neba naj se vam spustijo v dlan in vam polepšajo dan.

SREČNO 2017!

 

 

 

(Skupno 98 obiskov, današnjih obiskov 1)