Drugošolci smo se eno popoldne družili s starši in starimi starši, z namenom, da skupaj izdelamo ptičje hišice. Bilo nas je skoraj petdeset. Delavnica je bila izvedena v okviru projekta Moj domači kraj. Pozimi, ko pritisne mraz, se nekatere vrste ptic približajo človekovim naseljem. Če jim v okolici svojega doma ponudimo primerno hrano, si jih lahko ogledamo od blizu in jih tako bolje spoznamo. Najbolj pogumni učenci so na začetku srečanja vsem prisotnim ob projekciji povedali veliko zanimivega o pticah (kdaj jih hranimo, zakaj je hranjenje pomembno, kam postavimo ptičje hišice, kako skrbimo za hiško, na kaj moramo biti pozorni, katere ptice poznamo, …

Takoj zatem smo dali besedo tudi ravnateljici Damijani Gustinčič, ki je tudi sama spregovorila o projektu in nam zaželela eno ustvarjalno popoldne.  V naši družbi sta bila še zunanji sodelavec Rajko Rebec in učiteljica Vesna Pečar. Pohvaliti moramo vse udeležence, ki so s seboj prinesli veliko naravnih materialov in orodje, tako je delo res lepo steklo.

Nekaj utrinkov učencev:

Komaj sem čakal, da bomo začeli. Zelo sem bil vesel, da smo naredili ptičje hišice. (Blaž Ž.)

Najbolj všeč mi je bilo, ko sem pomagal lepiti streho. In da sva prišla skupaj z mojo mamo. (Nikola N.)

Nestrpno sem čakala, da se delavnice začnejo. Všeč mi je bilo, ker sva delali obe z mamo. (Robin K.)

Najbolj mi je bilo všeč, ko smo lepili s pištolcami. Bila sem zelo vesela, ko se je vse skupaj začelo. Tega popoldneva ne bom nikoli pozabila. (Marina K.)

Meni je bilo najbolj všeč, da sva prišla skupaj s tatijem, da sva si pomagala od začetka do konca. Držal sem plastenko, lepil. Vesel sem, da sem se udeležil delavnic. (Mihej R.)

Najlepše mi je bilo, da je prišel moj nono z mano. Že nekaj dni prej me je spraševal, kdaj bo in kdaj bo. Moja in od nonota hiška je res drugačna od drugih. Ponosna sem na naju. (Naja J.)

Najbolj mi je bilo všeč, da sem pomagala mami. Strigla sem furnir, ji prinesla tudi čaj in resno delala ves čas. (Urša O.)

Moja in mamina ptičja hiška je pa res lepa. (Valentina T.)

Nisem videl ure, da se bo začelo. Vrtal sem tudi luknje. In všeč mi je bilo, ker mi je pomagal tudi tata. Pa potem se je pridružila tudi mama. Vsi trije smo uživali v delu. (Lukas D.)

Zelo mi je bilo lepo, ker so bili poleg nas starši. Všeč mi je bil snežni sprej. Komaj čakam, da bodo prišli ptički v naše ptičje hiške in da bodo zaživele. (Ian Ovid J.)

Iz fotografij boste videli, da sta res prevladala veselje in velika volja za delo.

Še nekaj dodatnega znanja: http://uciteljska.net/kvizi/HotPot/ptice/PticeWeb/

(Skupno 384 obiskov, današnjih obiskov 1)