Ena od komaj pričakovanih delavnic v letošnjem šolskem letu je bila tudi kuharska delavnica, ki je bila vezana na projekt Mojega domačega kraja. Skozenj smo spoznavali jedi, ki so jih furmani na poti proti notranjosti poskušali v domači gostilni. Takoj smo vedeli, da bi se tako enostavnih jedi sami hitro naveličali, zato smo sklenili, da poprosimo mojstrico kulinariko, ga. Ksenijo Krajšek Mahorčič, da nam pomaga nekaj preprostega pripraviti na sodoben način. Pa smo se lotili.

Spremenili smo tradicionalno jed »ŽDROC IN PEČENICO«, a nam je mentorica delavnice postavili dve pravili: ohraniti smo morali okus jedi in jedi obleči v novo obleko.

Naloge bi se težko lotili, če pred tem ne bi slišali poučne teorije o kreativnosti. Z njo je bilo vse lažje. Lotili smo se dela in rezultat si lahko ogledate v galeriji slik.

Verjamemo, da se vam cedijo sline, tudi nam so se, zato smo s še večjim užitkom pokusili, kar smo si sami skuhali.

Ksenija nas je med peko “tortic” podučila še o strokovnem ocenjevanju jedi, na koncu pa smo za jed izbirali še najbolj kreativno ime. In veste katero ime  je zmagalo? ZELENJAVNI GOZDIČEK.

Nataša Adam

(Skupno 88 obiskov, današnjih obiskov 1)