V petek, 19. 5. 2017, so nas obiskali zaposleni pedagoški in drugi delavci Osnovne šole in vrtca iz Podčetrtka. S pomočnico ravnateljice Nives Skuk sva  predstavili dejavnosti, ki jih izvajamo v naši šoli. Kratek kulturni programček učencev dramskega krožka pod mentorstvom učiteljice Lidije Uršič je bil igriv in zabaven. Izmenjali smo si izkušnje in ugotovili, da imamo veliko podobnosti, saj sta obe šoli močno vpeti v okolje, da vključujemo starše in druge deležnike v naš vzgojno-izobraževalni program in ga tako tudi bogatimo.

Sledil je ogled železniške postaje, podhoda in stare parne lokomotive, ki je potekal v spremstvu g. Dobrivoja Subiča. Na občini je naše prijatelje pozdravila županja ga. Alenka Dolgan Štrucl, direktor občinske uprave g. Iztok Felicjan pa je predstavil delovanje občine. Nadaljevali smo z ogledom Škrateljnove hiše in prisluhnili razlagi kustosinje Helene Čehovin Gerželj o značilnosti kraške hiše, o Iti Rini in razstavi v Muzeju slovenskih filmskih igralcev. Značilnosti kraškega sveta so doživeli v Parku Škocjanske jame  v sliki in besedi, s tenkočutno razlago mag. Vanje Debevc,  so spoznali naš čudoviti naravni biser in sodelovanje šol v Mreži šol PŠJ.

Obisk je medsebojno  izmenjavo dobre prakse in utrdil prepričanje, da mreženje pomeni pot za učenje drug od drugega.

 

Vtise naših stanovskih kolegov in kolegic je v zapisu sporočila ravnateljica OŠ Podčetrtek, ga. Sonja Švajger:

»Spoštovana gospa Damjana, gospa Nives in vsi prijatelji v Divači.

Ne najdem besed s katerimi bi se vam lahko v mojem imenu in v imenu vseh sodelavcev zahvalila za prečudovit sprejem in odlično organizacijo naše ekskurzije.

V vaši družbi smo preživeli nepozaben dan.

Veselimo se ponovnega srečanja z vami.

Uspešno delo še naprej.

                  Lep pozdrav, Sonja in Anita«

(Skupno 357 obiskov, današnjih obiskov 1)