Prvi september si bo posebej dobro zapomnilo sedem prvošolcev, ki so preskočili prag šole in postali pravi učenci. Z velikimi pisanimi torbami so zakorakali v dvorano, kjer so jih z bučnim aplavzom sprejeli starejši učenci, starši, ravnateljica, pomočnica ravnateljice, županja in policist.   Himna, zapeta iz petdesetih grl je naznanila čisto pravi začetek svečanega sprejema prvošolcev.  Učenci dramskega krožka so odigrali čudovito predstava z naslovom Pomešane pravljice in tako pravljično popeljali novince v svet šole.

Preskakovanje vrvice je poseben izpit, ki ga mora opraviti vsak prvošolček. In verjemite, vrvico so čisto vsi preskočili kot za šalo. Seveda, saj jih je v učilnici čakalo sladko presenečenje in nagajivi zmaji, ki so kukali iz vrečk.

Po sladkem uvodu so starši odšli domov, prvošolci pa na sprehod po šoli, zaključili pa so z družabnimi igrami v čisto pravi telovadnici. Prihod staršev je naznanil, da je prvega šolskega dne konec. In če gre verjeti slavljencem, je bi le ta čudovit.

Kar priznajte, tudi vi bi bili radi zopet prvošolci, kajne!

(Skupno 175 obiskov, današnjih obiskov 1)