V torek, 20. 3. 2018, je v šolski knjižnici potekal šolski parlament. Predstavniki oddelkov od 1. do 9. razreda so predstavili poročila na temo Šola in šolski sistemi. Parlamenta se je poleg mentorice udeležila tudi ravnateljica Damijana Gustinčič.

Vsak oddelek  je temo »grizel« na svoj način, starosti in željam primerno.

Tako so učenci kuhali čarobni napoj za novo, boljšo šolo, se preizkusili v vlogi učitelja, razmišljali na temo, kakšna bo šola prihodnosti, analizirali trenutno stanje v šoli in predlagali izboljšave na različni področjih.

Želijo si imeti daljše odmore vsaj za 5 minut, manj domačih nalog, učenje različnih tujih jezikov, več dejavnosti v naravi in izven učilnic, dovoljeno uporabo telefona med odmori, krajše preizkuse znanj, ocenjevanje vzgojnih predmetov opisno in ne številčno…

Od materialnih stvari bi si želeli imeti fitnes, bazen, peskovnik in adrenalinski park. Radi bi spremenili sistem kuhinje, naredili bi self – service, da si lahko vsak vzame toliko, kolikor lahko poje, več raznolikega sadja…

Predstavniki oddelkov od 4. do 9. razreda so se nato v četrtek, 22. 3. 2018, udeležili 28. Medobčinskega parlamenta na OŠ Hrpelje. Na njem so poleg naše šole sodelovali še učenci šole gostiteljice ter učenci šol OŠ Srečka Kosovela Sežana, OŠ Dutovlje in OŠ Antona Šibelja Komen. Po uvodnih pozdravih županje Občine Hrpelje –Kozina Saše Likavec Svetelšek ter ravnatelja OŠ Hrpelje Sebastjana Mavriča, so se učenci razdelili v skupine ter razpravljali o odnosih v šoli, metodah in načinih poučevanja in učenja ter šoli za življenje.

Želje , mnenja in poglede učencev bosta učenki OŠ Hrpelje posredovali drugim na Nacionalnem otroškem parlamentu 9. aprila v Ljubljani.

Prihodnje šolsko leto bo izvedba 29. Medobčinskega parlamenta v organizaciji naše osnovne šole. Novega izziva se veselimo, vsekakor bomo zavihali rokave.
Tanja Trebec Benedejčič, mentorica šolskega parlamenta
 

(Skupno 59 obiskov, današnjih obiskov 1)