V nedeljo, 20. 5. 2018, se je 16 mažoretk iz Povirja udeležilo 4. odprtega državnega prvenstva mažoretne zveze Slovenije v Brežicah. Med njimi je nastopalo tudi devet učenk OŠ Divača.

Na prvenstvu se je v dveh dneh, v različnih kategorijah, pomerilo več kot 800 mažoretk iz cele Slovenije.  Dekleta, ki pridno in vztrajno vadijo, pod vodstvom Diane Skok, Ane Čok in ostalih pomočnic, so tekmovala v kategoriji prvi korak, ki je namenjen mlajšim mažoretkam v starosti do 10 let. V tej kategoriji vsaka mažoretka nastopa sama ob določeni glasbi in koreografiji korakanja. Vse to pa spremljajo sodniki in publika na tribuni, ki je letos ni bilo malo, saj je bila dvorana nabito polna. Kljub temu so se povirske mažoretke pogumno podale na parket in dosegle lepe uspehe. Špela in Taja sta bili srebrni. Ana, Nina, Zala, Teja, Vita, Urša O., Eva, Urša, Živa, Petija, Nika, Urška, Lea in Mija pa so dosegle zlato medaljo.

Na koncu jim lahko rečemo: BRAVO IN ČESTITKE, PUNCE! Enako pa tudi vsem mentoricam, ki jih pridno učijo in prenašajo znanje na mlade.

 

 

Mateja Ožbolt

(Skupno 576 obiskov, današnjih obiskov 1)