V torek je bil večnamenski prostor naše šole zopet krepko pretesen. Veliko poslušalcev je z navdušenjem spremljalo zaključni koncert združenega zbora naše šole. Prvošolčki, debitanti pevskega večera, so prvič skusili, kako je stati na pevskem odru in zapeti v družbi sedemdesetih pevcev. Še posebej se je izkazala mala solistka Eva iz prvega razreda.

Koncert dvajsetih ljudskih in umetnih pesmi so s svojimi spremljavami popestrili odlični in zanesljivi tolkalci- Andraž, Vid in pa Maks, ki je na novih šolskih bobnih pokazal svoj talent.

Seveda je na koncertu prišel tudi čas slovesa od naših zvestih pevk, ki so skozi devet let skusile vse lepote petja. Spoznale in pele so z nekaj znanimi slovenskimi pevci, popeljale zbor na državno tekmovanje, se vsaki dve  leti udeleževale revije najboljših primorskih zborov, pele na tekmovanjih v Italiji, sooblikovale neštete muzikle, bile na vseh izvedbah otroške popevke Brinjevka kot članice spremljevalnega zbora…Tako so Nika Može, Manca Urh in Tjaša Tominc  iz rok zborovodkinje prejele darilo, ki jih bo gotovo spominjalo na neštete nastope.

Zadnji del koncerta je bil posvečen bližajočemu kulturnemu prazniku, za konec pa se je vsem nastopajočim zahvalila tudi ravnateljica Damijana Gustinčič in z naslednjimi besedami pospremila pevce na zaslužene počitnice.

»Iskreno cenim in spoštujem zborovsko petje, ki ne, da je samo prijetno za uho, ampak je veliko več. Krepi naše zavedanje o bogati umetnosti slovenskega in drugih narodov širom sveta. Za Slovence pa je tradicija zborovskega petja vpeta v našo zgodovino in identiteto naroda. Pesem je tudi naša stalna spremljevalka, ob  veselih, pa tudi žalostnih dogodkih. Praktično nas spremlja od rojstva, ko uspavanke zazibljejo dojenčke v spanje, pa vse do slovesa ….

Ponosna sem, da imamo na šoli štiri zbore, ki vključuje veliko učencev in sodeluje na različnih prireditvah skozi celo šolsko leto. Letos jih je bilo kar petindvajset.

Cenim velik trud, ki ga pevci, pevke, zborovodkinja in starši vlagate v to, da nas na nastopih, revijah in tekmovanjih vedno navdušite z lepo zvenečimi melodijami. In tako je bilo tudi danes.

Želim vam sproščene, vesele in razgibane počitnice.«

Prireditev sta vodili Sara in Alenna, na klavirju pa je zbor spremljal Matej Barič.

 

Ada Škamperle

 

 

 

 

 

 

 

(Skupno 151 obiskov, današnjih obiskov 1)