V preteklem šolskem letu so se učenci in učiteljice podružnične šole Vreme priključili projektu Eko šola.  Ker ob šoli urejajo šolski vrt že drugo leto, so se odločili, da bodo izmed ponujenih projektov izbrali tudi projekt  šolska VRTilnica. Učenci so v sklopu interesne dejavnosti Šolski vrt ter v času podaljšanega bivanja aktivno urejali  vrt. Zasadili in posejali so številne vrtnine, okrasne rože ter zelišča. Veliko dela na vrtu so opravili v spomladanskem času. Obrezovali so grmovnice, prekopali gredice, gnojili ter sejali in sadili. Njihovo delo je obrodilo sadove in v poznih spomladanskih mesecih so pridelali obilo vrtnin.

S fotografijami urejenega šolskega vrta so sodelovali na natečaju Eko šole za najlepše urejene vrtove v kategoriji klasični vrt in bili nagrajeni. Praktično nagrado so prejeli v ponedeljek na konferenci koordinatorjev Ekošole v Laškem. Prevzela jo je mentorica, interesne dejavnosti Šolski vrt, Katja Kovačič.

Učenci in učiteljice si želijo, da bi bila šolska okolica še naprej urejena, zato bodo na vrtu preživeli še nekaj sončnih in vrtnarskih uric.

(Skupno 126 obiskov, današnjih obiskov 1)