V četrtek, 25.10.2018, so učence na podružnični šoli v Vremah  obiskali policisti, z namenom, da bi jih seznanili z varnostjo v prometu ter predstavili policijsko delo.

V uvodnem delu  so se policisti z učenci pogovorili o pomembnosti nošenja rumene rutice, uporabe kresničk in odsevnih trakov ter jih seznanili s pravili varne hoje v prometu. Nato so se skupaj sprehodili po Vremskem Britofu in praktično uporabili svoje znanje. Opisali so pomen nekaterih prometnih znakov, samostojno in v skupini prečkali cesto in upoštevali pravila varne hoje.

Sledila je predstavitev policijske opreme in vozil. Učenci so si lahko ogledali uniforme, čelade in ostale  pripomočke, ki jih policisti uporabljajo pri svojem delu. Policistka jim je predstavila tudi,  kako odvzamejo prstne odtise.  Veliko zanimanja so učenci pokazali pri  ogledu policijskih službenih vozil. Imeli so priložnost seznaniti se s posebnim kombiniranim vozilom imenovanim »šengenbus«, ki je namenjen za delo na mejni kontroli ter je opremljen z videonadzornim sistemom, snemalnimi napravami, napravami za nočno opazovanje, detektorji eksploziva in narkotikov in podobno.

Predstavil se je tudi vodnik službenega psa s psom po imenu Medo. Povedal je, da so službeni psi nepogrešljivi pomočniki pri zagotavljanju javnega reda in miru, preiskovanju in preprečevanju kriminalitete, iskanju ljudi, odkrivanju mamil in eksplozivov. Policist nam je predstavil, kako pes uboga na povelje.

Vsem sodelujočim policistom s PP Sežana, PP za izravnalne ukrepe Koper in PP vodnikov službenih psov Koper se zahvaljujemo, ker so si vzeli čas za nas in nas poučili, kako se obnašati, če smo aktivni udeleženci v prometu ter nam predstavili svoje delo.

(Skupno 109 obiskov, današnjih obiskov 1)