Že drugo leto zapored smo se na podružnični šoli Vreme priključili TVU – tednu vseživljenjskega učenja. Projekt usklajuje Andragoški center Slovenije in ga izvaja v sodelovanju z različnimi ustanovami in posamezniki. S projektom želijo opozoriti na vseprisotnost in pomembnost učenja v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih posamezniki v življenju prevzemamo.

Ker želimo kot udeleženci prispevati k udejanjanju slogana  »Slovenija, učeča se dežela« , smo na naši podružnici izvedli brezplačne delavnice namenjene učencem.

V torek, 14. 5., nas je obiskala Igriva košarka KZS z maskoto Lipkom. Učence sta v svet iger povezanih s košarko vodila animatorja Andrej in Nejc. Preko gibalnih  iger in prilagojenih pravil, sta učencem približala svet košarke, hkrati pa so učenci imeli možnost izražanja lastne ustvarjalnosti.

V sredo , 15. 5., so se učenci preizkusili v različnih gibalnih in socialnih iger, ki sta jih izvedli Katyush in Pina iz Zavoda Dobra pot. Ta dan so učenci imeli priložnost razvijati kognitivni, socialni in emocionalni osebnostni razvoj.

Gibanje je za otoke naravna in življenjska potreba. Zato je v četrtek, 16. 5., učiteljica joge Taja Tavčar poskrbela, da so se učenci v zadostni meri razgibali na naraven in zdrav način. Med vadbo joge so razgibali ves organizem, se sprostili ter uživali.

V petek, 17. 5., so učenci likovno ustvarjali v delavnici Ustvarjalna urica, ki jo je vodila učiteljica Katja Kovačič. Izdelovali so iz odpadnega materiala in izdelali kreativne in unikatne izdelke.

V petek, 25. 5., je potekala delavnica prostovoljnega društva Tačke pomagačke. Članica omenjenega društva Petra Sosič je učence obiskala skupaj s svojo psičko Eli, ki je terapevtski pes in je kinološko izurjena ter pri svojem delu potrpežljiva. Učencem najbolj zanimivi so bili triki, ki jih je izvajala Eli.

V prihodnjih dneh se bodo učenci pridružili pohodu na Vremščico in tako aktivno zaključili projekt.

 

Vsem, ki so sodelovali pri izvedbi delavnic, se iskreno zahvaljujemo.

(Skupno 139 obiskov, današnjih obiskov 1)