Osnovna šola dr. Bogomirja Magajne Divača je v začetku šolskega leta 2017/18 pristopila v mednarodni program Ekošola.

V tem času smo z učenci razvijali kakovostne vsebine in projekte po metodologiji sedmih korakov, skladno z začrtanimi programskimi vsebinami FEE (Foundation for Environmental Education) in Eco-Scools International.

V Sloveniji se mednarodni program Ekošola izvaja že od leta 1996 v okviru Društva DOVES – FEE Slovenia. Vanj sta bili najprej vključeni podružnični šoli Senožeče in Vreme, kasneje pa se je pridružila še centralna šola.

Na letošnji letni konferenci koordinatorjev programa Ekošola, ki je bila 23. 9. 2019 v Laškem, nam je bilo podeljeno najvišje priznanje za naše delo, to je zelena zastava. Zelena zastava je prepoznavni znak in našo šolo uvršča v mednarodno družino programa Ekošola, ki se izvaja v 67-ih državah sveta. Zelene zastave je Osnovni šoli dr. Bogomirja Magajne Divača ter podružničnima šolama Senožeče in Vreme podelil Anton Baloh, v. d. direktorja Direktorata za predšolsko vzgojo in osnovne šole na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport. V slavnostnem nagovoru je izpostavil, da želi program Ekošola vzgajati aktivne državljane ki z udejanjenjem besed dajejo upanje za lepšo prihodnost našega planeta. Zelena zastava nas bo spodbujala, da skrb za okolje in naravo postane del našega življenja in nas vodila k aktivnostim tudi v tem šolskem letu, da ohranimo ta uveljavljeni okoljski znak.

Andreja Trobec

(Skupno 680 obiskov, današnjih obiskov 1)