Spoštovani starši,

po navodilih MIZŠ je šola v sodelovanju s Civilno zaščito in županjo dolžna organizirati NUJNO VARSTVO za tiste učence od 1. do 5. razreda, katerih starši opravljajo delo, ki je pomembno za delovanje družbe in države v izrednih razmerah. Takšno delo opravljajo zdravstveni delavci, zaposleni v civilni zaščiti, vojski in policiji in v drugih službah, ki so pomembne za oskrbo prebivalstva.

Nujno varstvo se izkazuje s pisno izjavo delodajalca, pri katerem so starši zaposleni.
V primeru, da je eden od staršev doma (porodniška, bolniška, dopust, brezposelnost, možnost varstva zaradi ne – nujnih del,…), drugi pa opravlja delo v navedenih poklicih, otrok ostane doma.

Prosimo vas, da z vso skrbnostjo presodite, ali otrok zares potrebujete varstvo ali lahko otroka kljub vsemu zaupate v drugo varstvo.
Če so razlogi za nujno varstvo utemeljeni, vas prosimo, da nas obvestite o morebitni PRISOTNOSTI vašega otroka na e-naslov: damijana.gustincic@os-divaca.si do nedelje, 15. 3. 2020, do 10. ure. Prosimo, da navedete dan (dneve) in predviden čas (ura od – do) prisotnosti otroka v šoli. V tem primeru bomo sprejemali le zdrave otroke, ki ne kažejo znakov bolezni.

Naj bo zdravje naš zaveznik.

Z lepimi pozdravi,

Damijana Gustinčič, ravnateljica

(Skupno 122 obiskov, današnjih obiskov 1)