V soboto, 5. septembra 2020, je na Kongresnem trgu v Ljubljani v organizaciji Hiše eksperimentov potekalo 17. tekmovanje elastomobilov. Verjetno je bilo to najbolj žalostno tekmovanje do sedaj. Tekmovanje, ki bi sicer moralo biti že v marcu, je takrat onemogočila karantena. Organizatorji so ga prestavili na začetek septembra, kar pa je iz različnih razlogov povzročilo velik upad skupin. Tako se je tekmovanja udeležilo le osem skupin in še od tega dve z divaške šole. Tako malo skupin ni moglo ustvariti pravega tekmovalnega vzdušja, ne tržnice idej in razstave avtomobilov.

Z divaške šole sta se tekmovanja udeležili dve skupini. V skupini Zmajčni sta bila Taj Ferfila in Nik Bolčič. Zasedla sta drugo mesto in imela najdaljšo vožnjo dneva. V skupini Oranžni 2 pa sta bila Vid Grižon in Kristjan Mrzlič. Na tekmi sta zasedla prvo mesto. Čestitke vsem štirim fantom, še posebej zato, ker je bilo na tekmi tudi nekaj zelo dobrih avtomobilov, ki so bili resni kandidati za najvišja mesta.

Na tem mestu se šola tudi zahvaljuje družini Ferfila, ki je omogočila prevoz avtomobilov. Brez njihove pomoči bi bila udeležba na tekmovanju zelo vprašljiva, saj so avtomobili dolgi skoraj dva metra.

(Skupno 474 obiskov, današnjih obiskov 1)