Spoštovani starši, drage učenke in učenci.

Na podlagi sklepa Vlade Republike Slovenije o podaljšanju ukrepov za zajezitev epidemije covid-19, ostaja v veljavi sklep ministrice za izobraževanje, znanost in šport o izobraževanju na daljavo.

Od 30. 11. 2020 dalje se bo nadaljevalo izobraževanje na daljavo za vse učence od 1. do 9. razreda.

Kljub enotni želji učencev, učiteljev, staršev in strokovne javnosti, da se šole ponovno odprejo, se zaradi epidemiološke slike v Sloveniji, žal to še ne more zgoditi.  V primeru izboljšanja le-te je predviden načrt, da se bodo v šolo najprej vrnili učenci od 1. do 3. razreda in učenci, ki potrebujejo učno pomoč. 

Zavedamo se, da je pouk na daljavo zahteven za učence in učitelje in zelo zahteven za starše, ki svojim otrokom nudite pomoč in spodbudo. Učitelji si zelo prizadevajo, da bi pouk na daljavo čim bolj približali učencem in se prilagodili okoliščinam, v katerih živimo. Pri tem  so nam pomembne povratne informacije učencev in staršev.

V prihodnjem tednu bomo nadaljevali s srečanji s starši preko Zoom-a, razredniki bodo po oddelkih objavili termine. Na podlagi informacij, ki jih bomo dobili z anketo, ki jo bomo izvedli med učenci  od 5. do 9. razreda ter povratnih informacij s strani staršev v okviru roditeljskih sestankov, želimo  pridobiti mnenja, stališča in predloge, ki jih bodo učitelji vključili v načrtovanje in izvajanje pouka.

 S ciljem prilagoditve pouka sedanjim razmeram, je ministrica dr. Simona Kustec sprejela sklep, da se v šol. letu 2020/21 vzgojno-izobraževalno delo po obveznem predmetniku izvaja v enem ocenjevalnem obdobju, ki traja od 1. septembra 2020 do 24. junija 2021 oz. do 15. junija 2021 za učence 9.razreda. Posledično je zmanjšano tudi minimalno število ocen.  Podrobneje vas bodo o tem obvestili razredniki.

Spoštovani,

Prihaja december,  ki nas je vedno navdajal z veseljem in pričakovanji ob množici družabnih dogodkov. Naj tudi letošnji praznični mesec ohranja vedrino in  tople človeške odnose ob zavedanju, da  dosledno upoštevamo vse ukrepe, ki predstavljajo pot k zajezitvi epidemije. Naši domovi, naše družine naj bodo prostor za druženje in veselje!

Z lepimi pozdravi,

                                                       ravnateljica Damijana Gustinčič s kolektivom

(Skupno 524 obiskov, današnjih obiskov 1)