Spoštovani starši.

Na podlagi okrožnice MIZŠ št. 6030-1/2021/17 in spremenjenega Odloka o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja z dne 28. 1. 2021, vas obveščam, da bo pouk v naši regiji od 1. 2. 2021 dalje potekal na daljavo za vse učence od 1. do 9. razreda.
V skladu z odlokom vlade bomo na šoli izvajali nujno varstvo za učence od 1. do 3. razreda (4. člen Zakona o kritični infrastrukturi).


Nujno varstvo  (od 6.30 do 15.30) bomo izvajali samo na matični šoli v Divači  tudi za učence podružničnih šol Senožeče in Vreme. V šoli bo poskrbljeno za prehrano učencev. Šolski prevoz za ta namen ne bo organiziran.

Žal nam je, da smo šolo morali zapreti zaradi poslabšanja epidemiološke slike v naši regiji. Srčno upamo, da jo bomo čim prej odprli.

Zahvaljujemo se vam za strpnost in razumevanje ter vas lepo pozdravljam,

                                                          ravnateljica Damijana Gustinčič s sodelavci.

______________________________________________________________________________

Tega smo se bali. Prav na jok mi gre.”

“To se mi zdi slabo,” pravi Damijana Gustinčič, ravnateljica osnovne šole dr. Bogomirja Magajne Divača o tem, da bodo otroci po le štirih dneh pouka v šoli v ponedeljek spet ostali doma za računalniki. Okrožnico z obvestilom ministrstva je prejela ravno, ko smo se pogovarjali po telefonu, in jo čustveno pospremila: “Tega smo se bali. Prav na jok mi gre.”

Povedala je, da razume epidemiološko situacijo in da zdravje prva in največja vrednota. “A po štirih dneh otroke zdaj vračamo v stanje, za katerega so bili veseli, da se je končalo. Hkrati pa ugotavljamo, da šolanje na daljavo pušča tudi slabe posledice.” Upala je, da bodo kljub temu, da je obalno-kraška regija zdrsnila v črno, šole vendarle ostale odprte. “Upoštevamo vse predpise, obiskal nas je inšpektor in pohvalil, smo ozaveščeni in menim, da bi lahko obvarovali mehurček, v katerem bi bili varni. Od 39 učiteljev, ki so se testirali, ni bil nihče pozitiven. Število obolelih se ni povečalo zaradi otrok, naš šolski okoliš nima slabe epidemiološke slike,” pravi. In dodaja, da je bilo med predvidenimi načini šolanja predvideno tudi odpiranje in zapiranje posameznih šol znotraj regij, česar pa zdaj niso uporabili. Tako bodo od ponedeljka zaprte tudi šole v kraško-brkinskih občinah, kjer je epidemiološka slika ugodnejša od istrske.

Učenci prvih treh razredov so se šolanja v razredih iskreno razveselili, še pravi o minulih nekaj dneh. “Bili so vznemirjeni kot 1. septembra ali še bolj. Kot da stopajo na novo pot. Otoplili so se od neke zadržanosti.” Da lahko spet delajo v razredih, so bile vesele tudi učiteljice, ki so videle, da so učenci doma marljivo sledili navodilom. “A z delom na daljavo so vzdrževali učno kondicijo, bolj poglobljeno znanje, ki je kakovostno in trajno, pa je mogoče dobiti le v šolah,” zaključuje Gustinčičeva.

Helena Race



(Skupno 218 obiskov, današnjih obiskov 1)