Letošnja tema svetovnega dneva vode, ki ga obeležujemo 22. marca, je namenjena ozaveščanju o globalni vodni krizi in pomanjkanju čiste vode ter zavedanju, kaj nam voda pomeni, kako je pomembna za vsakega posameznika in lokalno okolje.

Učence na PŠ Vreme smo v tednu pred obeležitvijo dneva vode ozaveščali o vodni problematiki. Razmišljali so kaj jim voda sploh pomeni. Seznanjeni so bili tudi z dejstvi, ki vplivajo na slabšanje kvalitete vode, zato so iskali  različne rešitve s katerimi bi lahko pomagali ohranjati kvaliteto. S prebiranjem strokovne literature in spletnih virov so prišli do ugotovitev: odpadna voda se lahko ponovno uporabi, rastlinstvo ščiti proti poplavam in eroziji, mokrišča vsrkavajo ogljikov dioksid iz zraka, deževnica se lahko zbira za sušna obdobja…

Učenci so prišli do zaključka, da se je potrebno zavedati pomena vode, predno se nas pomanjkanje vode dotakne, da bomo ohranili naš planet v dobri kondiciji za naslednje generacije.

V dejavnosti ob dnevu vode, ki so jih izvajali na šoli,  so vključili tudi ilustratorja Vladimirja Vatovca iz Famelj, dedka učenca 2. razreda, ki je ilustriral sklop pobarvank z vodno tematiko. Učenci so izdelali tudi maskoto – vodno kapljico.

Ob svetovnem dnevu vode učenci sporočajo: »Voda je  življenje, je naše naravno bogastvo in človekova pravica. Brez vode ni obstoja narave, okolja in ne človeka.«

(Skupno 241 obiskov, današnjih obiskov 1)