Danes so senožeški učenci četrtih in petih razredov obeležili poseben dan. Ne samo, da so se spomnili svojih mam, počastili so tudi mednarodni dan gozdov.

Učenci raziskovalnega krožka so ves teden pripravljali presenečenje za svoje mame. Izbrali so si zelo zahtevno tehniko, to je tehnika risanja s 3D svinčnikom. Izdelava izdelkov s 3D tiskanjem se je v zadnjih letih razvila do te mere, da so izdelki izredno visoke kakovosti in jih uporabljamo v vsakdanjem življenju. Učinkovita je za izdelavo prototipov, izdelkov za lažjo vizualizacijo, končne uporabne izdelke, orodja, uporablja se tudi v medicini. Učenci krožka so se tudi preizkusili z risanjem v 3D tehniki in svojim mamam za materinski dan izdelali rožo, ki so jo nalepili na voščilnico. Kljub temu, da tehnika 3D risanja izgleda enostavna, je bilo zanjo potrebno veliko truda in vaje.  

Prav danes pa je potekal tudi naravoslovni dan, ki je bil posvečen gozdu.  Letošnji mednarodni dan gozdov je potekal pod geslom: »Obnova in nega gozda: Pot do zdravja in dobrega počutja«. Obeležujemo ga 21. marca. Učenci so raziskovali gozd tako, da so najprej preverili svoje znanje o gozdovih  z reševanjem kviza ter si pogledali poučen film, ki prikazuje različne gozdove po svetu in krčenje gozdov. Nato so se zapodili v gozd in opazovali različne tipe gozdov v okolici šole in prepoznavali različna drevesa. Naučili so se tudi, zakaj načrtno obnavljamo gozd in kako ga negujemo. Nazadnje so še pobarvali vsak svoj glinen lonček in vanj posejali žito. Ker niso mogli posaditi drevesa, so vsaj z žitom obeležili rast novega zelenega življenja. Dan je bil tako poln svežega zraka, sonca in čudovitega razgleda iz gozdne učilnice.

Petra Fabjan

(Skupno 184 obiskov, današnjih obiskov 1)