V petek, 15. aprila 2016, so učenci obeh drugih razredov obiskali Varstveno delovni center v Divači. Sprejela jih je ga. Tanja Mržek, ki jim je v uvodnem pozdravu predstavila njihov center, način dela in varovance. Sledilo je srečanje z varovanci in ostalimi uslužbenkami, ki so jim predstavili svoje delo in izdelke, ki jih izdelujejo. Učenci so bili nad izdelki navdušeni in kar niso mogle verjeti, kako lepe stvari nastajajo izpod rok varovancev VDC-ja.

Drugošolci so se v dveh delavnicah pridružili gojencem in njihovim mentorjem. Predstavili so jim ročno tkanje, šivanje, poslikavo svile, zvijanje niti, poslikavo klobučkov iz das mase, izdelavo unikatnih oblačil, malih “Johanc” iz sivke in izdelavo bralnih znamenj.

Varovanci Varstveno delovnega centra so postali mentorji drugošolcem. Le ti so se preizkusli v tkanju na malih ročnih statvah, poslikavi klobučkov, skupaj so izbirali blago in šivali oblekice za sivkine punčke in zvijali nitke v male klobčiče. Po lastni izbiri so si učenci s tiskanjem na blago in umetno usnje izdelali vsak svoje bralno znamenje.

Čas v delavnicah je prehitro minil. Učenci in varovanci so na dvorišču naredili še skupno fotografijo, nato pa so se učenci poslovili in se vrnili v šolo. Vračali so se polni vtisov in veseli, da so skupaj z gojenci VDC-ja preživeli te lepe skupne ure.

Razredničarki

 

(Skupno 451 obiskov, današnjih obiskov 1)