V torek, 17. 5. 2016, je v dvorani Sv. Frančiška Asiškega v Kopru potekal zaključni koncert najboljših otroških in mladinskih pevskih zborov Primorske- Naša pomlad 2016.

Izbor za uvrstitev med najboljše pevske zbore Primorske se je odvijalo na 17 koncertih od Tolmina do Pirana ter od Pivke do Komna,  kjer se je na severnem delu Primorske predstavilo 70 zborov, na južnem delu pa 60 zborov s kar 4000 otroki.

Strokovni spremljevalki – ocenjevalki ga. Marinka Šuštar in ga. Zvonka Starc  sta izmed 130 pevskih zborov za zaključne koncerte izbrali 22 zborov, med katerimi sta bila tudi naša otroški in mladinski pevski zbor.

Zaključni koncert  odličnih pevcev je bil čudovit kulturni dogodek. Tako kot vedno sta naša pevska zbora pod taktirko zborovodkinje Ade Škamperle in ob klavirski spremljavi Mateja Bariča navdušila zbrano publiko.  Zahtevne skladbe so zapeli ubrano, z nasmejanimi obrazi so nam sporočali, da uživajo v prepevanju pesmi.

Pevkam in pevcem naše šole čestitamo za pomembno uvrstitev med najboljše slovenske otroške in mladinske pevske zbore ter si želimo, da bi njihovo petje tudi v prihodnje odmevalo na različnih prireditvah.

 

 

(Skupno 54 obiskov, današnjih obiskov 1)