Skozi vrata učenosti so na PŠ Vreme v letošnjem šolskem letu vstopili štirje prvošolci. Da bi spomin na prvi šolski dan potoval z njimi v življenju, so jim pripravili prijeten sprejem.

Z  igrico o Tinku Polovinku so jih razveselili in nasmejali  učenci dramskega krožka iz Divače pod mentorstvom učiteljice Lidije Uršič. Prvošolce in njihove starše sta prvič nagovorili  ravnateljica šole Damijana Gustinčič in podravnateljica Nives Skuk  ter jim zaželeli prijeten začetek šolskega leta. Najmlajše šolarje je na sprejemu obiskala tudi županja Občine Divača, gospa Alenka Štrucel Dolgan. V svojem nagovoru je opozorila na pomembnost vlog, ki jih v času šolanja opravijo učenci, učitelji in starši. Da je pomembno, da bo šolsko leto tudi varno, je vse zbrane spomnil policist.  Po končanem programu so učenci s simbolnim preskokom  vrvice dokazali, da so postali pravi prvošolci in ponosno prejeli priznanje. Za prav nepozaben prvi šolski dan so učence razveselili s sladkim presenečenjem. V šolski jedilnici jih je pričakala torta. Skupaj s starši so se posladkali in nazdravili vstopu v prvi razred.

Vsem prvošolcem in njihovim staršem želimo, da bi bila novo začeta pot življenja, po kateri bodo hodili, prijazna in izkustvena.

 

Učiteljice

 

(Skupno 96 obiskov, današnjih obiskov 1)