Praznik dan žena so krajani Vremske doline obeležili 7. marca s kulturnim programom in razstavo.

Učenci Podružnice Vreme so v uvodu z mentorico Ado Škamperle zapeli mini muzikal Pujsek trobentač. Veliko učencev tudi igra na instrumente: Ruben, Valentin, Gašper in Jure so z igranjem na harmoniko, bariton in bobne razveselili obiskovalce.

Članici gledališke skupine TKŠD Urbanščica Tamara Kljun in Tjaša Race sta se predstavili z besedilom brez besede in tako z mimiko nazorno prikazali dogajanje mlajše in starejše potnice na vlaku. Tjaša Race je ljubezen Cankarjeve matere in ob tem nastale Skodelice kave pripovedovala s pomočjo gledališča Kamišibaj.

Plesalke Društva baletne umetnosti Divača so zaplesale del baletne predstave Pepelka, s samostojno točko pa se je predstavila že večletna baletna plesalka tega društva Katarina Juriševič.

Letos so učenci 4. in 5. razreda v okviru projektne naloge Moj kraj pripravili razstavo »Hobiji odraslih v Vremski dolini«. Razstavljene so bile fotografije, slike, košare, štikani in vezeni prti, rezbarije. Ta dan so razstavljali: Zvonko Malovec, Dragica in Milan Pavlič, Jadran Prelc, Danila in Andrej Foški. Za naslednjo razstavo imamo že nove ustvarjalce.

 

Jožica Ivančič

(Skupno 112 obiskov, današnjih obiskov 1)