Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva za spoznavanje poklicev tudi letos.

Letos se bodo že četrto leto odprla številna podjetja v Sloveniji in predstavila svojim obiskovalcem zanimive poklice.

Kam naprej v šolo? Pogosto vprašanje in velik izziv za mladino in odrasle.

Kako naj se učenci, dijaki, študentje in iskalci zaposlitve pravilno odločijo za izbiro nadaljnjega izobraževanja in zaposlitve? Ta odločitev je vedno težka. Pogosto si predvsem mladi za rešitev iz te zagate izberejo lažjo pot, tako da se odločijo za srednje šole ali fakultete, v katere se vpišejo njihovi sošolci in prijatelji. Izkaže se, da takšne hitre odločitve, brez dodatnega in dobrega premisleka, niso najbolj ustrezne. Pogosto opažamo, da so posamezniki bolj zadovoljni z izbiro, če pri njej aktivno sodelujejo in razmišljajo o svoji bodoči poklicni usmeritvi.

Prav temu je namenjen Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva, ki bo v četrtek, 28. novembra, ob 16.30 uri.

Letos dogodek poteka že četrto leto. Obiskov v številnih podjetjih po celi Sloveniji se je udeležilo več kot 5000 udeležencev, mladih in odraslih in 96 % obiskovalcev je bilo izredno zadovoljnih in je izrazilo željo, da bi imeli spet možnost obiskati podjetja.  

Podjetja so predstavljena na www.odkrijsvojtalent.si Na tej povezavi je od 4.11.2019 dalje možna tudi prijava na obisk v posamezno podjetje.

Izberite si podjetje in si rezervirajte čas, da si lahko ogledate podjetje in se pogovorite z zaposlenimi tam.

V podjetju vas bodo pričakali zaposleni, ki vam bodo predstavili podjetje in različne poklice, ki jih tam opravljajo. Obiski potekajo neformalno, sproščeno in so namenjeni povezovanju in spoznavanju tistih poklicev, ki so sicer našim očem bolj skriti in jih zato ne poznamo. Se pa med njimi zagotovo skrivajo izredno zanimivi poklici, ki nam v prihodnosti omogočajo zanimivo delo in razvoj.  

(Skupno 57 obiskov, današnjih obiskov 1)