Ko si majhen,  svet se velik zdi, prosti soncu stopaš brez skrbi…. je v petek, 28. 2. 2020, zadonelo v Dvorani Rudolfa Cvetka v Senožečah, kjer  je skupaj praznovalo 30 generacij učencev, številni gostje, vaščani, županja, predstavnica Zavoda za šolstvo  ter učiteljski zbor šole  skupaj z ravnateljico. S svojim obiskom nas je počastila gospa Marija Bernetič, nekdanja ravnateljica, ki je vodila projekt postavitve nove šole v Senožečah v letu 1989.

Pester kulturni program prežet s petjem, plesom, filmom o šoli, skrinjico spominov  in pa z nastopom nagajive Pike Nogavičke (vlogo je več kot odlično odigrala Alenna Alibabić), je dogodek naredil res slovesen.

Čustveno nabit intervju naših dveh učenk, ki sta pred tridesetimi leti igrali na otvoritvi nove šole, Tjaše Škamperle, novinarke Radia Koper in Tanje Španič, predsednice društva Europa Donna, se je  dotaknil vseh štiristo poslušalcev in nastopajočih.

Da je šola res vpeta v kraj, so dokazala tudi vsa društva skupaj s  KS Senožeče, saj so našo obnovljeno knjižnico  obdarila z bogato knjižno zbirko. Občina Divača pa nas je presenetila z vrednostnim bonom, ki ga bomo prav gotovo unovčili za obogatitev učne tehnologije.

 

Učenci in učiteljice so zopet pokazali, da se z dobro voljo in povezanostjo otrok, staršev ter učiteljev kljub majhnosti da presegati meje.

Zahvaljujemo se vsem, ki so kakorkoli pripomogli k uspešno izpeljanemu dogodku.

Vabimo vas, da si s klikom na spodnjo fotografijo ogledate nekaj foto utrinkov, ki jih je v objektiv ujela ga. Maja Anderlić Može.

Učiteljice iz Senožeč

(Skupno 799 obiskov, današnjih obiskov 1)