1. april se kot dan Zemlje na svetovni ravni letos praznuje že 50. leto zapored. Glavna tema letošnjega dneva Zemlje so podnebni ukrepi. 

Tudi učenci iz Senožeč so se na svoj način s tehničnim dnem posebej posvetili tej temi. Prva triada je iz odpadnega materiala izdelovala instrumente. Izvirnost otrok ni imela meja. Res pa je, da si je največ otrok naredilo večnamenski bobenček, s katerim se bodo učili na uro ali pa ponovili abecedo. Najbolj so nas presenetili poslani videoposnetki, ki so dokazovali, da se otroci in starši ob naših nalogah res zabavajo.

Četrtošolci in petošolci pa so se ukvarjali z resnejšimi temami. Poskrbeli so za svoje boljše počutje v domovih, saj so prepričani, da sobivanje z rastlinami v stanovanju le – to povečuje. Tako so se lotili razmnoževanja sobnih rastlin in dela po vrtovih in gredicah, v kolikor so imeli to možnost. Ogledali so si tudi oddajo Izodrom in film Žejni svet režiserja in fotografa Yanna Arthus-Bertranda. Ta jih je povabil na izjemno 90-minutno potovanje okoli sveta, saj se je v njem slavni fotograf ukvarjal z enim od največjih izzivov za preživetje človeka – vodo.

Učiteljice Milojka, Ada, Petra in Nataša

(Skupno 554 obiskov, današnjih obiskov 1)