Učenci podružnične šole Senožeče so se v letošnjem letu prijavili k projektu Misija: Zeleni koraki. Projekt je namenjen raziskovanju, izobraževanju in ozaveščanju o trajni mobilnosti. Program Ekošola ga že četrtič zapored organizira s podporo družbe BTC.

Učenci so pri raziskovalnem krožku in pri pouku spoznavali trajno mobilnost in onesnaževanje zraka. Ugotovili so, da je prav slednja zelo zaskrbljujoča. Velik dejavnik onesnaženosti je ravno promet. Na podružnici veliko učencev živi zelo blizu šole. K manjši onesnaženosti lahko pripomorejo tudi tako, da se do šole sprehodijo.

Učenki Brina in Ivana Premrl, ki obiskujeta 4. razred PŠ Senožeče, sta pod mentorstvom učiteljice Petre Fabjan izdelali filmček, ki nagovarja otroke, da v šolo prihajajo peš. Filmček je izdelan po metodi »stop motion« ali metoda zaustavljenih gibov. To je tehnika, ki prikazuje nežive predmete v gibanju. Sami sta izdelali vse pripomočke, katere sta kasneje premikali in fotografirali. Iz fotografij je nastal spodnji filmček, ki nosi naslov Moja zelena pot v šolo. Učenki sta v skupnem seštevku dosegli 2. mesto. Njun izdelek bo razstavljen v obliki plakata, v hali A BTC- ja v Ljubljani.

(Skupno 587 obiskov, današnjih obiskov 1)