27 devetošolcev je 15. 6. 2020 uspešno zaključilo deveti razred. Po predaji ključa in »cveka« generaciji osmošolcev, so z zaključnimi spričevali in kopico pohval odkorakali v širni svet.

Svečan zaključek šolanja so obeležili v petek, 12. 6. 2020, na borjaču Škarateljnove domačije. Kljub potrebnim ukrepom za zajezitev virusa jim je skupaj z učitelji uspelo pripraviti nepozabno valeto. Kraški ambient okusno dekoriran s poljskim cvetjem, slamo in svečkami je gledalce gotovo pozitivno presenetil, domiseln program, sicer brez tradicionalnega plesa, pa je obiskovalce nasmejal in ganil obenem. Vse prisotne, predvsem pa valetante, je nagovorila ravnateljica šole Damijana Gustinčič.

Učenci so se v uro in pol dolgem programu predstavili s kratkimi skeči iz šolskih klopi, glasbenimi in plesnimi točkami, prikazi športnih vadb ter domiselnimi videoposnetki.
Učitelji so učencem pripravili presenečenje v obliki kratkih reportaž o 9 letnem šolanju. Slišali smo marsikaj zanimivega.

Starši so se zahvalili učiteljem za njihovo delo, svojim otrokom pa prebrali poslanico. Devetošolci so razredničarki Janjo Černe in Tanjo Trebec Benedejčič presenetili s preizkusi v znanju
tolmačenja in dramski improvizaciji, po uspešno prestanih preizkušnjah pa nagradili s cvetjem in pozornostjo. S cvetjem, in čokoladnimi pralineji, prisrčno zahvalo in objemom pa so za njihov trud in vzpodbude počastili starše. Ob ganljivem dogodku se je marsikatero oko upravičeno orosilo.

Nagrado za športnico leta je z rok športnega pedagoga Danjela Malnarja prejela učenka Vita Dodič, nagrado šole je ravnateljica podelila učencu Juretu Valečiču. Županja Občine Divača, Alenka Štrucelj Dolgan je valetantom namenila vzpodbudne misli, nato pa Občinsko priznanje podelila učencu Jakobu Skerbišu. Vsem nagrajenim učencem iskreno čestitamo.
S himno Lep zadnji dan so učenci prireditev zaključili. Po končani prireditvi so pohvale in zahvale kar deževale.

Res, valeta 2020 je bila posebna: pobožala je dušo. Posebno so jo naredili učenci: zrelo in odgovorno so na odru program izpeljali tako, kot smo se dogovorili. Naj zrelo in odgovorno stopajo tudi po prihodnjih poteh v življenju. Če pa kdaj padejo, naj zberejo dovolj moči, da se poberejo in vztrajajo dalje.

Srečno, generacija 2020, močno stiskamo pesti za vas!

Tanja Trebec Benedejčič

(Skupno 4.074 obiskov, današnjih obiskov 1)