Slovenci smo narod s številnimi uspehi naših vrhunskih športnikov. Z namenom počastitve športnikom, smo v sredo, 23.9.2020, državljani republike Slovenije prvič  praznovali praznik Dan slovenskega športa.

V športnem duhu so praznik obeležili tudi učenci podružnične šole Vreme. Medse so povabili uspešne športnike iz Vremske doline ter tako aktivno preživeli športni dopoldan.

Andreja Prelca iz Famelj je hitrost navduševala že od nekdaj. »Želel sem si tekmovati tudi z motorjem, ampak žal ni bilo dovolj financ,« je povedal. Nato pa se je pojavila priložnost dirkanja v reliju. »Najel sem dirkalnik in potem je bilo konec. Adrenalin me je čisto zastrupil,« je o svojem navdušenju nad avto-moto športom dejal. Učencem je predstavil kako potekajo dirke, najbolj navdušeni pa so bili nad njegovim dirkalnim avtomobilom in opremo.

Nadarjeni strelec iz Gornjih Ležeč, 23-letni Jože Čeper, je s svojimi dosežki in predstavitvijo športa pozitivno presenetil učence. Dosegel je zavidljive rezultate na državni ravni. Različnih tekmovanj v streljanju s pištolo na 10m in 25m pa se je udeležil tudi v različnih državah sveta. Med predstavitvijo poteka treninga na strelišču v Famljah je učence spodbudil: »Pričnite se  ukvarjati z različnimi športi, saj smo Slovenci znani kot svetovni športniki.«

Preko spleta se je iz Francije oglasila košarkarica Tina Trebec, doma iz Zavrhka. S košarko se profesionalno ukvarja že vrsto let in je članica slovenske košarkaške reprezentance. Učencem je v intervjuju predstavila potek treningov in tekem.

Učenci so ta dan imeli možnost spoznati tudi šport rokomet. Trenerka Tanja Miklavec jih je preko različnih iger motivirala. Razvijali so  osnovno telesno motoriko in kolektivni duh.

Zahvaljujemo se vsem športnikom za predstavitev in jim v prihodnje želimo še veliko športnih uspehov.

(Skupno 228 obiskov, današnjih obiskov 1)