Podružnična šola Vreme se je tudi v letošnjem šolskem letu priključila TVU – tednu vseživljenjskega učenja. Projekt usklajuje Andragoški center Slovenije in ga izvaja v sodelovanju z različnimi ustanovami in posamezniki po vsej državi in tudi onkraj naših meja. S projektom želijo opozoriti na vseprisotnost in pomembnost učenja v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih posamezniki v življenju prevzemamo.

Na naši podružnici smo izvedli brezplačne delavnice namenjene učencem, s katerimi smo kot udeleženci prispevali k udejanjanju slogana  »Slovenija, učeča se dežela«

Na delavnici vseživljenjskega učenja Otroški ljudski plesi, so učenci spoznavali Slovensko ljudsko glasbo in se učili ljudskih plesov. Pod mentorstvom Mirjam Frankovič Franetič, so spoznavali osnovna vedenja o plesu, zgodovinske podatke, gibalne zmožnosti človeškega telesa ter si razvijali občutek za disciplino, ritem in obvladanje lastnega telesa.

Na Ustvarjalni delavnici, ki jo je vodila učiteljica Katja Kovačič, so izdelovali izdelke iz odpadnega materiala ter se tako urili v ročnih spretnosti. Izpod spretnih prstkov učencev so nastali unikatni izdelki.

Učenci so pod vodenjem usposobljene trenerke rokometa Tanje Miklavec na delavnici Rokomet skozi igro, spoznavali osnove rokometa skozi različne igre. Učenci so aktivno izvajali igre za vzdržljivost, spretnost, hitrost reagiranja, ravnotežja in orientacije v prostoru.

Ker je skrb za okolje na lokalni in globalni ravni  treba vključiti v vse vidike izobraževanja in učenja, so se učenci pridružili dejavnosti Ohranjanja narave ter spoznavali pomen lokalno pridelane hrane. Prisotni so pod vodstvom Katje Kovačič aktivno sodelovali pri urejanju šolskega vrta. Pridobivali so teoretična in praktična znanja o pomembnosti naravnega načina obdelovanja vrta.

Preko plesnih koreografij so učenci pod vodstvom Mojce Stojkovič pridobivali znanja s področja angleškega jezika in matematike. Na delavnici so se srečali z motivacijsko učno izkušnjo z zabavnim učenjem.

Vsem, ki so sodelovali pri izvedbi delavnic, se iskreno zahvaljujemo.

(Skupno 219 obiskov, današnjih obiskov 1)