V petek, 21. 5. 2021, je v Ljubljani na Kongresnem trgu potekalo že 18. državno prvenstvo v Elastomobilih. Tekmovanja se je udeležilo 14 ekip, od tega dve iz srednjih šol. Divaška šola se je tekmovanja udeležila z dvema ekipama. Ekipo Mehankarji so sestavljali Vid Grižon, Taj Ferfila in Kristjan Mrzlič. Skupina je na koncu za las izgubila prvo mesto in se tako uvrstila na drugo mesto. Vse čestitke fantom, ki so tako lepo zaokrožili svoje triletno sodelovanje na tem tekmovanju, na katerem so tudi prejšnja leta posegali po najvišjih mestih.

Tekmovanja pa so se udeležili tudi novinci iz sedmega razreda (Svit Kolenc, Aleks Bržan, Matija Kocjančič, Nejc Pipan). Skupinica sicer ni posegla po najvišjih mestih, je pa spoznala tekmovanje in bo tako naslednje leto lažje uspešneje sodelovala.

Na tem mestu se tudi javno zahvaljujem gospodu Mateju Bržanu za prevoz učencev in elastomobilov na tekmovanje. S tem nam je naredil veliko uslugo, saj je avtomobile zaradi svoje velikosti zelo težko pripeljati v Ljubljano z osebnimi avtomobili.

(Skupno 508 obiskov, današnjih obiskov 1)