Spet je leto naokoli in tudi tokrat zaradi ukrepov ob koronavirusu nismo mogli izvesti tradicionalnega nastopa učencev od 1. do 6. razreda, ki obiskujejo italijanščino kot interesno dejavnost ali kot neobvezni izbirni predmet. Smo se pa tudi letos posneli, tako da vidite, kako se učimo po skupinah in po svojih učilnicah.

V posnetku lahko vidite, kako se preko pesmic, izštevank, mimike, igre vlog in igric, učimo italijanščino po celostnem pristopu učenja. Naj pohvalim vse učence, saj so se celo leto trudili in navkljub šolanju na daljavo in drugačnemu poteku pouka, smo se tudi letos precej naučili.

Posnetki so amaterski in snemani s telefonom med poukom italijanščine v mesecu maju. Posnetki si ne sledijo po vrstnem redu od 1. do 6. razreda.

Prvošolci iz Divače in Senožeč nam pokažejo, kakšne barve poznajo, kako računamo in kako potuje pustni vlak (Il treno del Carnevale). Drugošolci 2.a nam zapojejo pesmico o dežju (Tic, tac piove), 2.b pokažejo, v katerem prostoru se nahajajo in 2.c nam pokažejo, kako izrazimo občudovanje, smeh, smrad, strah, itd.

Tretješolci iz Divače in Senožeč nam povedo, kaj jim je všeč: hrana in katere so njihove najljubše živali.

Četrtošolci iz Divače opišejo teden »lenega otroka« (La settimana del bimbo pigro).

Lana iz 5.a pa v posnetku nakupuje po trgovinah različne stvari. Poglejte, katere trgovine je obiskala.

V Senožečah je petošolka Živa povabila svoji dve prijateljici, ki sta se spoznali, k sebi domov na obisk.

V Vremah vidimo petošolce, kako znajo naročiti v gostilni, kaj bi radi jedli. Buon appetito!

V 6. razredu smo se učili glagole v sedanjiku preko igrice »križci in krožci«.

Skupaj s tretješolci vam na koncu tudi letos želimo BUONE VACANZE! Lepo preživite počitnice in se vidimo naslednje leto…

Učenci, ki obiskujejo interesno dejavnost in neobvezni izbirni predmet ITALIJANŠČINO skupaj z učiteljico Almo Volk

(Skupno 310 obiskov, današnjih obiskov 1)