V šolskem letu 2020/21 obeležujemo 50-letnico matične šole v Divači na sedanji lokaciji.

Zlati rojstni dan naše šole smo si predstavljali drugače, predvsem s prireditvijo v živo, na katero bi povabili vse, ki jim naša šola nekaj pomeni.

Žal nam je epidemija prekrižala načrte. Zato smo za počastitev tega dogodka pripravili dokumentarni film “Včeraj, danes,  jutri”, kjer je rdeča nit pestrost dogajanja na šoli. Veseli smo, da smo v film zajeli vseh 349 učenk in učencev z učitelji, ki v letošnjem šolskem letu obiskujejo matično šolo. Upam, da nam je uspelo prikazati, da je naša šola odprta za dodatne dejavnosti in vsebine, ki dvigujejo kakovost pouka in razvijajo interese učencev, da je šola aktivna in prepoznana v širšem okolju.

V spomladanskem času smo  izdali glasilo 50 metuljev, kjer  lahko  preko zapisov učiteljev  spoznamo, kako se je poučevanje spreminjalo skozi čas 50-let. V zborniku so objavljeni prispevki učencev, ki so nastajali v času izobraževanja na daljavo in kažejo, da smo ob epidemiji spoznali, kako dragoceno je do nedavnega samoumevno dejstvo, da imamo možnost izobraževanja v šoli.

In tik pred iztekom pouka smo postavili razstavo, ki večplastno prikazuje pomembne  in zanimive dogodke, ki so se zgodili v 50-letih v naši šoli in širše v svetu.

In kakšen je pogled v prihodnost šole?

Nadaljujemo bogato tradicijo šolstva na divaškem, ki datira že v davno leto 1840 in s spoštovanjem udejanjamo poslanstvo naših predhodnikov, učiteljev, ravnateljev in drugih  zaposlenih. S kakovostnim poučevanjem navajamo učence na vseživljenjsko učenje, trajnostno znanje ob spoštovanju tradicije in obče človeških vrednost ter sledimo viziji šole: »Vzgoja in izobraževanje za življenje«.

Želimo, da bi tudi prihodnost bila prežeta z zavedanjem pomena kakovostnega pedagoškega dela, kjer bodo učitelji s svojo energijo, motivacijo in svežimi idejami dodali veter v krila pedagoškemu procesu.

S podporo staršev in lokalne skupnosti in druge zainteresirane javnosti, s katerimi smo stkali niti dobrega sodelovanja in medsebojne podpore želimo, da bi še naprej gradili šolo v dobesednem in prenesenem pomenu.

“Draga naša šola,

želimo, da bi v zavetju urejenih šolskih prostorov in prijaznih, spoštljivih ter strokovno kompetenetnih učiteljev nudila vsem sedanjim in bodočim generacijam varno in spodbudno okolje za pridobivanje znanja ter razvijanje vrednot za izgrajevanje lepšega in boljšega sveta.”

 

Damijana Gustinčič, ravnateljica

(Skupno 867 obiskov, današnjih obiskov 1)