Spoštovani starši bodočih prvošolcev,

v nadaljevanju vam posredujemo osnovne informacije glede poteka vpisa v 1. razred. Vpis v 1. razred poteka v mesecu februarju za naslednje šolsko leto.

Starši otrok, ki imate stalno ali začasno bivališče v našem šolskem okolišu, ste po pošti prejeli vpisni list in vprašalnik, ki služi načrtovanju organizacije dela za prihodnje šolsko leto.

Prosimo, da vpisni list, ki je že delno izpolnjen, pregledate, vnesete manjkajoče podatke  in morebitne popravke ter ga podpišete. Prav tako vas prosimo, da izpolnite informativni vprašalnik glede potreb po varstvu, šolski prehrani in prevozu. Zaželeno je, da na obrazec vpišete tudi elektronske naslove, saj nam to olajša komunikacijo v prihodnje.

Otroka lahko vpišete »na daljavo« brez obiska šole, tako da nam izpolnjene obrazce posredujete po pošti ali jih oddate  v nabiralnik pred vhodom v  matično šolo Divača (nabiralnik bo označen z napisom »vpis v 1. razred«) do petka, 18. 2. 2022.

Vpis lahko izvedete tudi osebno na šoli v času uradnega vpisa:

  • v torek, 15. 2. 2022, od 8.00 do 16.00,
  • v sredo, 16. 2. 2022, od 8.00 do 15.00,
  • v četrtek, 17. 2. 2022, od 10.00 do 16.30,
  • v petek, 18. 2. 2022, od 8.00 do 15.00.

v prostorih šolske svetovalne službe (uporabite službeni vhod).

V kolikor želite opraviti vpis osebno na šoli, vas prosimo, da se dogovorite s svetovalno službo za točen termin. Za vstop v šolo morate izpolnjevati pogoj PCT.

Na vpis so lepo vabljeni tudi otroci.

Pomembno:

Starši, ki razmišljate o odlogu šolanja svojega otroka, morate otroka vseeno vpisati v šolo. Ob vpisu prinesite vlogo za odlog šolanja.

Otrok, ki jim je bilo lani odloženo šolanje, ni potrebno ponovno vpisati v šolo, starši izpolnite le priloženi vprašalnik.

Če želite otroka vpisati v 1. razred v osnovno šolo izven vašega šolskega okoliša, morate najprej v predpisanem roku oddati vlogo za vpis v šoli v matičnem okolišu, nato pa najkasneje 14 dni po izteku roka za vpis oddati vlogo še v šoli, kamor ga želite vpisati.

 

Zahvaljujemo se vam za sodelovanje in vas lepo pozdravljamo.

 

Barbara Skalec Volk,                                    Damijana Gustinčič, prof., spec.

šolska psihologinja                                                       ravnateljica

(Skupno 113 obiskov, današnjih obiskov 1)