Največja dogodka, ki zaokrožata osnovno šolo, sta vstop v prvi razred in zaključek šolanja. Slednjega je na svečani  valeti proslavila letošnja generacija 31 učenk in učencev.

Vsaka generacija je posebna, svojstvena, kot so unikatni učenci in učenke. Z gotovostjo lahko trdimo, da je bila letošnja ena  izmed najuspešnejših, z ustreznim odnosom do dela, z željo razvijati svoje talente in pomagati drugim. K  delu so pristopali izjemno odgovorno, se trudili za čim boljše znanje, kar potrjujejo doseženi učni uspehi,  številni dosežki na tekmovanjih in natečajih, pa tudi na nacionalnem preverjanju znanja. Poleg znanja so učenci  razvijali medsebojno sprejemanje in prijateljsko povezovanje, vljudnost in prijaznost v odnosih.

Na valeti, ki so jo učenci izvedli 15. 6. 2016 v Dvorani Rudolfa Cvetka v Senožečah, so se v pestrem programu predstavili z glasbenimi in plesnimi točkami ter igranimi prizori, preko katerih smo spoznali njihove razvejane dejavnosti in poklicne odločitve.

Razrednika Suzana Kavčič in Emil Velikanje sta učencem podelila spričevala in  pohvale, ravnateljica Damijana Gustinčič pa priznanja učiteljskega zbora šole s knjižnimi nagradami za uspehe na tekmovanjih v znanju, natečajih in vzoren odnos do učenja. Prejeli so jih: Daniel Hozjan, Anja Metlikovec, Mia Ražem in Neža Škamperle. Učenec  Nejc Ražem šole je prejel pokal športnika šole.

Županja občine Divača Alenka Štrucl Dovgan je podelila priznanje občine Divača z grafiko Stojana Zafreda Tjaši Kobal za njeno delo in dosežke, ki so prispevali k ugledu šole in občine v širši javnosti

(Skupno 769 obiskov, današnjih obiskov 1)