kulturna šolaOsnovna šola dr. Bogomirja Magajne smo že leta 2010 postali Kulturna šola 2010. Ta naziv je potrebno obnavljati in dokazovati upravičenost. Tako smo letos ponovno kandidirali na državni projekt JSKD in pridobili naziv »KULTURNA ŠOLA 2015» za obdobje 2015-2020 in posebno priznanje za izredne dosežke in izjemno delo na področju literarne dejavnosti.

Skladno z razpisnimi pogoji , ki jih je proučila 7-članska strokovna komisija, je bila naša šola izmed 98 šol nominirana v skupino 14 slovenskih šol, ki smo se potegovale za naziv »kulturna šola leta« ter med prejemnike posebnih priznanj.

Svečan dogodek se je odvijal v četrtek, 21. maja v Ljubljani. Učenci Osnovne šole Ledina, ki je bila lanskoletna dobitnica naziva »kulturna šola leta«, so na Ljubljanskem gradu pripravili zanimivo prireditev, ki so si jo ogledali predstavniki učenci prijavljenih šol skupaj z njihovimi mentorji. Pred tem so si učenci in mentorji ogledali kulturne ustanove v Ljubljani. Za 14 nominiranih šol pa je gostiteljica dogodka, Mestna občina Ljubljana skupaj z JSKD, pripravila sprejem ravnateljev, pomočnikov ravnateljev nominiranih šol ter županov v Mestni hiši pri županu Zoranu Jankoviču.

»Naziv Kulturna šola nam pomeni priznanje za naše razvejano delovanje na kulturnem področju. Učenci in mentorji s svojimi številnimi dejavnostmi: pevski zbori, gledališki in dramski krožki, plesne dejavnosti, literarni krožek, likovni krožki dokazujejo, da je šola pomemben steber kulturnega delovanja v naši občini.«

Prireditve, ki nam bo ostala v prijetnem spominu, so se udeležile učenke Nina Svetina, Anja Rešeta, Klara Kolenc in Eva Ferjančič z učiteljico Ado Škamperle, pomočnica ravnateljice Nives Skuk, ravnateljica Damijana Gustinčič in županja občine Divača Alenka Štrucl Dovgan.

Učenke, predstavnice naše šole, si bodo podelitev priznanj gotovo zapomnile po lepo organiziranem celodnevnem kulturnem udejstvovanju na različnih delavnicah v ljubljanskih kulturnih ustanovah. Ogledale so si zakulisje Mestnega gledališča Ljubljanskega, okroglo mizo o drugačnosti v Stari mestni elektrarni, sprehodile so se po stalni likovni razstavi v Narodni galeriji, se z vzpenjačo povzpele na mestni grad, kjer so uživale v kulturnem programu učencev, učiteljev in staršev Osnovne šole Ledine.

(Skupno 137 obiskov, današnjih obiskov 1)