Tudi letos smo se v sredo, 20. junija 2018, z učenci od 3. do 9. razreda odpravili na izlet v Guliverlandijo in Acquasplah. Lahko bi rekli, da smo že tradicionalno izbrali destinacijo, ki je med učenci tako zelo priljubljena. Ekskurzije so se udeležili učenci, ki obiskujejo interesno dejavnost, neobvezni izbirni predmet ali obvezni izbirni predmet italijanščino. Mlajši smo odšli v zabaviščni park Guliverlandijo, učenci od 6. do 9. razreda pa so se lahko odločili za obisk vodnega parka Acquasplash, ki se nahaja v bližini zabaviščnega parka.

Ob prihodu smo si v Guliverlandiji najprej ogledali dve predstavi, nastop morskih levov in nastop papig v cirkusu, kasneje pa smo obiskali različna igrala, od vlakca smrti, do prostega pada, vožnjo v deblih na vodi, vikinškega kolesa, itd. Pred odhodom smo si ogledali tudi enega največjih akvarijev v Italiji in občudovali vrsto različnih vrst rib, želv, in drugih vodnih živali, ter si z razglednega stolpa ogledali širšo okolico Lignana.

Učenci s predmetne stopnje so se predali vodnim užitkom na toboganih, čolnih in drugih napihljivih igralih, ki so jih osvežile na ta vroč poletni dan.

Učenci so bili na koncu utrujeni, ampak ponovno navdušeni in prepričani, da se bodo še kdaj vrnili. Mogoče že med letošnjimi poletnimi počitnicami.

 

Alma Volk, učiteljica italijanščine in spremljevalni učitelji Tatjana Živec, Barbara Rodica, Katja Kovačič in učitelji spremljevalci v Acquasplashu Anja Abram, Taja Tavčar in Danijel Malnar

 

 

(Skupno 629 obiskov, današnjih obiskov 1)