Tudi na PŠ Vreme se je med 24. in 30. 5. 2021 odvijal projekt Teden umetnosti v šoli 2021, ki je bil kot vseslovenski projekt organiziran v sodelovanju Zavoda za šolstvo RS z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport, Ministrstvom za kulturo in pod častnim pokroviteljstvom Slovenske nacionalne komisije za UNESCO. Njegova izvedba je tudi letos potekala v okviru svetovnega UNESCO tedna umetnosti.

Učenci 1.-5. razreda so izvedli niz aktivnosti, ki so sovpadale z letošnjo temo tega projekta – Moja dežela danes in jutri:

  • se seznanili z ljudskim običajem izdelovanja rož in v dvorani Rudnik Vreme se skupaj s članicama društva Upokojencev Divača go. Olgo Grgorovič in go. Adiano Cerkvenik ter predsednico društva TKŠD Urbanščica go. Mirjam Franetič Frankovič udeležili delavnice izdelovanja cvetja iz blaga,
  • slikali arhitekturno dediščino bližje okolice šole, z izdelki otrok naredili na šoli razstavo in skupaj z lokalno turistično vodnico go. Heleno Zrnec Vidmar spoznavali zgodovinsko-kulturne značilnosti Vremskega Britofa in njegove bližnje okolice,
  • ustvarjali lutkovne in kamišibaj predstave ter s tem slovensko literarno zakladnico prikazali na svojevrsten način.

Z izvedenimi dejavnostmi so učenci iskali odgovore na vprašanje, kako vidijo prostor in čas, v katerem bivajo, sodelovali lokalni skupnostjo in društvi ter povezovali znanja različnih predmetnih področij. Izvedene aktivnosti bodo predstavljene tudi v zborniku prispevkov, ki ga bodo izdali nacionalni organizatorji projekta.

(Skupno 195 obiskov, današnjih obiskov 1)